Un locuitor al capitalei riscă o amendă usturătoare sau ani de pușcărie pentru „o glumă”

Un locuitor al capitalei riscă o amendă usturătoare sau ani de pușcărie pentru „o glumă”

Un bărbat de 48 de ani, locuitor al capitalei, riscă o amendă usturătoare sau chiar ani de închisoare pentru „o glumă”. Asta după ce, la 11 aprilie, acesta a anunțat oamenii legii precum că în incinta Direcției de învățământ a sectorului Botanica din bd. Traian ar fi fost amplasată un obiect explozibil.

În rezultatul unei operațiuni comune desfășurate de către ofițerii de investigații ai IP Botanica și angajații Direcției de poliție a municipiului Chișinău, a fost identificat un suspect care a anunțat că instituția este minată. Urmare a implicării prompte a serviciilor competente, autorul alertei a fost reținut.

Bărbatul a declarat polițiștilor că împreună cu un alt prieten, în vârstă de 39 de ani, anterior judecat, au făcut apelul la poliție anunțând că Direcția de Învățământ ar fi minată pentru a face o glumă.

În baza celor stabilite a fost inițiată cauză penală pentru „comunicarea mincinoasă cu bună știință despre actul terorism”, prevăzută de Codul Penal. Legislația în vigoare prevede amendă în mărime de la 27.500 la 42.500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

0