Un jucător de la Real Madrid riscă 5 ani de închisoare

Un jucător de la Real Madrid riscă 5 ani de închisoare

Justiția din Croația a decis să îl investigheze pe Luka Modric pentru declarații false oferite în cazul de corupție contra lui Zdravko Mamic, președintele lui Dinamo Zagreb, susține AFP.

Jucătorul lui Real Madrid a vorbit în fața judecătorilor despre iregularitățile legate de transferul său la Tottenham, din 2008.

“Am plecat în Anglia pentru 21 de milioane de euro, iar eu am primit o parte din această sumă. Când banii au intrat în contul lui Dinamo, am luat jumătate.

Din cele 10,5 milioane ale mele, i-am oferit jumătate lui Zdravko Mamic, în baza unui acord individual, încheiat între mine și patronul de la acea vreme”, a recunoscut Modric, cu cinci zile în urmă.

Astfel, dacă va fi găsit vinovat, Modric riscă să fie pedepsit cu închisoare între șase luni și cinci ani, susține Independent.

După acest episod, mijlocașul de 31 de ani al lui Real Madrid a devenit, din erou național, în unul dintre principalii inamici ai fanilor croați.

Aceștia l-au înjurat pe Modric prin intermediul unor bannere și a unor inscripții pe diverse ziduri din Zagreb și i-au cerut să renunțe la banderola de căpitan al echipei naționale.

Modric a fost transferat de către Tottenham, în 2008, în schimbul a 21 de milioane de euro. După patru ani, el a forțat conducerea londonezilor să-l lase să plece la Real Madrid, care a oferit 30 de milioane de euro.

0