Un incendiu și o explozie au avut loc în această noapte

by Genko Genko

Serviiul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI anunță despre producerea, în ultimele 24 de ore, a unui incendiu și a unei explozii care au cauzat decesul unei persoane și rănirea altor două.

Incendiul care a curmat viaţa unei femei de 81 de ani a avut loc în satul Taraclia, din raionul Căuşeni. Bătrâna a decedat după ce locuinţa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Primele cercetări au arătat că focul a pornit de la o lumânare aprinsă, cauza incendiului fiind neatenţia la utilizarea focului deschis.

Alte două persoane au avut de suferit în seara zilei de ieri, după ce o explozie a avut loc într-o gospodărie din oraşul Taraclia. În urma unei deflagraţii de la o butelie de gaz lichefiat, un bărbat şi o femeie, ambii în vârstă de 46 de ani, au primit arsuri de gradul II și III, pe circa 40 % din suprafaţa corpului.

Drept consecință a exploziei, în baia prorietarilor a izbucnit un incendiu, iar focul a afectat parţial acoperişul locuinţei. Flăcările au fost lichidate de angajaţii Serviciului de salvatori şi pompieri, fiind demarată și o investigaţie pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale recomandă populaţiei să respecte regulile antiincendiare în vederea evitării provocării accidentelor cu urmări fatale.

CITIȚI ȘI...