Un grup de tineri din Moldova a fost selectat pentru studiile de master la Colegiul Europei

Un grup de tineri din Moldova a fost selectat pentru studiile de master la Colegiul Europei

Reprezentanții Colegiului Europei, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, au finalizat o nouă rundă de selecție a candidaților din Republica Moldova pentru studiile de master pentru anii 2018-2019. Selectarea candidaților naționali pentru studii la Colegiul Europei se desfășoară începând cu anul 2014.

Andriy Tyushka, director pentru politica europeană de vecinătate din cadrul departamentului de studii interdisciplinare europene (campusul Natolin), preşedintele comisiei de selecţie, a remarcat în mod special nivelul avansat de pregătire al studenţilor din Republica Moldova, ceea ce constituie un potenţial ce merită a fi pe deplin valorificat, inclusiv prin angajarea absolvenţilor acestei instituţii în cadrul structurilor guvernamentale.

Bursele pentru anii de studii 2018-2019 sunt oferite de Comisia Europeană ţărilor din cadrul Politicii Europene de Vecinătate, concursul fiind organizat în conformitate cu criteriile stabilite de Colegiului Europei. Până în prezent, la Colegiul Europei au studiat 115 studenți din Republica Moldova, dintre care 65 la campusul Bruges (Belgia) și 50 la cel din Natolin (Polonia).

Colegiul Europei este o universitate privată, inaugurată în 1949 la Bruges (Belgia) şi în 1992 la Natolin (Varşovia, Polonia), fiind considerată cea mai veche şi prestigioasă instituţie postuniversitară din UE, care pregătește studenţi masteranzi pentru serviciul public implicat în realizarea proceselor politice, economice, juridice şi internaţionale de integrare şi studii europene.

0