Un grup de prietenie cu Republica Moldova a fost instituit în cadrul Parlamentului elvețian

Un grup de prietenie cu Republica Moldova a fost instituit în cadrul Parlamentului elvețian

La Berna a avut loc ceremonia de instituire a Grupului de prietenie cu Republica Moldova în cadrul Asambleei Federale a Confederației Elveţiene. Grupul este condus de Christa Markwalder, ex-președinte al Consiliului Național al Confederației Elvețiene, și reunește deputați din ambele camere ale legislativului elvețian, care și-au exprimat interesul de a dezvolta relațiile de cooperare cu țara noastră.

La evenimentul organizat în cadrul Parlamentului federal au participat reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Confederația Elvețiană, membrii Grupului de prietenie nou-creat, precum și alți deputați și reprezentanți ai legislativului elvețian.

Participanţii la ceremonie şi-au exprimat convingerea că grupul de prietenie va constitui o nouă platformă de consolidarea dialogului politic între Republica Moldova şi Confederaţia Elveţiană şi de dezvoltare a relaţiilor bilaterale în diverse domenii de interes.Cu ocazia instituirii Grupului de prietenie, Ambasada Republicii Moldova în Elveția a organizat o degustare de vinuri autohtone care au fost înalt apreciate de membrii Parlamentului elvețian.

0