Un grup de persoane plănuiau să dobândească ilegal o construcție hidrotehnică de stat: Ce schemă au pus la cale suspecții

Un grup de persoane plănuiau să dobândească ilegal o construcție hidrotehnică de stat: Ce schemă au pus la cale suspecții

Oamenii legii au demascat şi anihilat un grup infracţional implicat în însuşirea bunurilor din averea statului. În urma investigațiilor efectuate s-a stabilit că în perioada anilor 2009 – 2014, membrii grupului criminal, format din patru persoane cu vârsta cuprinsă între 39 – 52 de ani, având drept scop dobândirea ilicită a construcției hidrotehnice „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia şi dobândirea unui profit considerabil, sub un plan bine determinat, implicând în acţiunile sale criminale angajaţi ai unei bănci comerciale.

De asemenea, suspecții cunoșteau faptul că Curtea Supremă de Justiţie examinează cauza civilă privind stabilirea proprietarului asupra construcţiei date, în tot acest timp, aceștia primesc un credit în mărime de 200 de mii de lei, gajând construcţia menţionată.

Ulterior, având drept scop obţinerea dreptului asupra imobilului dat, suspecții nu achită creditul, totodată unul dintre ei procură de la banca comercială imobilul, după care întocmește o procură cu drept de comercializare a terenului.

În urma măsurilor petrecute, polițiștii au stabilit că în perioada anilor 2008 – 2011, primăria oraşului Taraclia, a efectuat lucrări de reconstrucție și întărire a construcției hidrotehnice, folosind pentru aceasta mijloace bănești în sumă de peste 3.500.000 lei, alocate din bugetul de stat.

Menționăm, că construcția hidrotehnică „Сталинский Пруд” din oraşul Taraclia, este utilizată în scopul prevenirii situațiilor excepționale și anume inundarea orașului Taraclia.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală, doi membri fiind arestaţi preventiv pe un termen de 20 zile, unuia i-a fost aplicat arest la domiciliu şi unuia obligaţiunea de nepărăsire a localităţii.

Dacă vina persoanelor implicate va fi dovedită, aceștia riscă închisoare de la 8 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

0