Un diamant cu o istorie regală de 300 de ani, „Farnese Blue”, vândut la licitație cu 6,7 milioane de dolari

Un diamant cu o istorie regală de 300 de ani, „Farnese Blue”, vândut la licitație cu 6,7 milioane de dolari

Un diamant albastru celebru, intitulat „Farnese Blue”, care a făcut parte timp de peste 300 de ani din colecțiile mai multor familii regale europene, a fost vândut cu 6,7 milioane de franci elvețieni (6,7 milioane de dolari) la o licitație organizată marți la Geneva, depășind estimările specialiștilor care prevedeau un preț de vânzare cuprins între 3,5 milioane și 5 milioane de dolari, informează Reuters, citată de Agerpres.

Această nestemată de 6,16 carate, ce are o nuanță închisă de albastru, a fost extrasă din mina de diamante Golconda din India. Diamantul a fost oferit prima dată lui Elisabeth Farnese, fiica ducelui de Parma, în 1715, anul în care s-a căsătorit cu Filip al V-lea al Spaniei.

Diamantul a fost transmis apoi între membrii din șapte generații ale familiei regale spaniole și, întrucât urmașii acestora s-au căsătorit cu reprezentanți ai altor case regale europene, nestemata a călătorit de-a lungul secolelor din Spania în Franța, Italia și Austria.

Alte două bijuterii au fost vândute marți la Geneva cu prețuri ridicate, care au depășit estimările specialiștilor. Un inel cu un diamant oval de 50,39 de carate a fost vândut cu 8,1 milioane de dolari, iar un diamant rotund de 51,71 de carate a fost achiziționat cu 9,26 milioane de dolari.

0