Un deținut riscă ani grei de închisoare după ce a evadat din penitenciar și a lovit mortal un preot

by Genko Genko

Un deţinut al penitenciarului Pruncul a fost condamnat la încă 5 ani de închisoare pentru comiterea unui accident rutier soldat cu decesul unei persoane.

Potrivit Procuraturii capitalei, inculpatul, care în anul 2000 a fost condamnat la 20 de ani de detenţie pentru omor şi tâlhărie, însă, în seara zilei de 1 decembrie 2012, deţinutul a evadat din închisoare şi conducând cu viteză excesivă un automobil de model Toyota a tamponat un pieton la intrare în oraşul Vatra.

Victima s-a dovedit a fi preotul localităţii, în vârstă de 53 de ani, care în urma leziunilor grave primite, a decedat pe loc. După producerea accidentului, infractorul s-a întors în penitenciar pentru a se prezenta la apelul de dimineaţă

Inculpatul, în vârstă de 36 de ani, a fost recent condamnat la încă 5 ani de detenţie, având de ispăşit în total 9 ani de închisoare în penitenciar de tip închis, iar pentru comiterea evadării din locurile de detenţie a fost achitat de judecători pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptei infracţiunii.

Procurorii însă vor contesta sentinţa, solicitând ca inculpatul să fie condamnat şi pentru evadare la 2 ani de detenţie.

CITIȚI ȘI...