Un an de la prezidențiale: Sandu condamnă lupta nedreaptă a socialiștilor; iar Dodon se laudă cu cea mai mare realizare a sa – a continuat să se întâlnească cu cetățenii

Un an de la prezidențiale: Sandu condamnă lupta nedreaptă a socialiștilor; iar Dodon se laudă cu cea mai mare realizare a sa – a continuat să se întâlnească cu cetățenii

După un an în care a mimat lupta cu oligarhii, nu a făcut nimic pentru a întoarce miliardul de dolari furat din sistemul financiar-bancar, aşa cum promitea în campania prezidențială, dar a modificat limba română în moldovenească pe site-ul instituției prezidențiale, a dat jos drapelul UE de pe clădirea Preşedinţiei şi a avut nenumărate vizite oficiale şi vacanţe în Federația Rusă, şeful statului declară cea mai mare realizare a sa, în primul an de mandat, este că a continuat să se întâlnească cu cetățenii, să fie aproape de ei și să le asculte păsul.

La exact un an de când am fost ales președinte al Republicii Moldova prin votul direct al cetățenilor, Dodon ţine să le mulțumească alegătorilor săi şi anunţă că cea mai mare realizare a sa este că a continuat să se întâlnească cu cetățenii Republicii Moldova.

„La sigur că în fiecare zi a funcției mele nu am încetat să am în vizor solicitările și speranțele Dumneavoastră. Știu că nu toate obiectivele pe care mi le-am propus spre realizare au fost duse la bun sfârșit, dar în acest an am reușit să pun temelia unor proiecte politice și sociale care își vor găsi împlinirea în următoarea perioadă. Important este că în noua mea funcție am continuat să mă întâlnesc cu cetățenii, să fiu aproape de ei și să le ascult păsul și ori de cîte ori a fost posibil, să le rezolv problemele pe care mi le-au prezentat”, se arată în mesajul lui Dodon.

Acesta promite, în context, să fie la fel de deschis spre comunicare și de acum încolo. „Promit că ceea ce am început în domeniul relațiilor externe, în domeniul reîntregirii țării în domeniul consolidării statalității și identității moldovenești, va fi dus la un final pozitiv. În ciuda celor care au încercat și încearcă să creeze impedimente în activitatea mea de președinte, eu îmi voi onora mandatul încredințat de cetățeni. Un an a fost doar începutul, lucrurile cele mari încă urmează să vină și să fie realizate cu succes”, se mai arată în mesajul lui Igor Dodon.

Şi lidera Partidului Acțiune şi Solidaritate, Maia Sandu, care în campania prezidențială a fost susținută de Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, a venit astăzi cu un mesaj.

„Cu un an în urmă, am mers să votăm, pentru că ne doream o schimbare adevărată a stării de lucruri din Moldova, o schimbare a clasei de politicieni de care ne este rușine și care nu poate reprezenta un model pentru copiii noștri. Încrederea pe care ne-au oferit-o 766,593 de oameni pe data de 13 noiembrie, sprijinul acestor oameni pentru valori repudiate de actuala clasă politică – integritate, bun-simț, onestitate, au fost oferite pentru visul unei Moldove a bunăstării. Aproape 120,000 de cetățeni din afara țării au ieșit la vot, mobilizându-se fără precedent, parcurgând sute, uneori mii de kilometri, pentru că încă mai cred în țara noastră, în șansa noastră de a trăi cu toții mai bine”, se arată în mesajul Maiei Sandu.

Acesta spune că a fost o luptă grea, pentru că „o luptă nedreaptă e mereu grea, însă nu am recurs la armele și metodele lor doar de dragul câștigului”. „Am rămas așa cum am pornit pe acest drum – oameni ca dumneavoastră, sinceri în dorința noastră de a schimba lucrurile. Datorită dumneavoastră, tuturor cetățenilor, PAS există și continuă efortul de readucere a normalității în Moldova, de readucere a bunului-simț în clasa politică, în ciuda abuzurilor constante din partea guvernării și a încercărilor nedemocratice de a opri schimbarea. Responsabilitatea noastră este în fața oamenilor, nu în fața unor grupuri de interese, și vom continua să reprezentăm interesele oamenilor”, se mai arată în mesajul liderei PAS.

Candidatul susţinut tacit de regimul de la guvernare, Igor Dodon, a fost câștigătorul alegerilor prezidenţiale. Dintre cele 1.660.670 de voturi valabile, Dodon a obținut 835.210 voturi, adică 52,18% din voturi, în vreme ce Maia Sandu a obținut 765.460 de voturi, adică 47,82% din voturi.

0