Un cunoscut doctor face lumină cu privire la pericolul din alimente: „Totul este otravă”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dotorul Simona Tivadar, specialist în diabet şi boli de nutriţie a vorbit recent, în cadrul unui interviu, despre pericolul alimentelor modificate genetic.

„Mâncaţi pomello? Nectarine? Sunt modificate genetic. Vi se par periculoase? Eu cred că nu. Cuvântul genetic nu mi se pare înfricoşător. Dacă vă uitaţi la banana de acum mii de ani, nu arată ca cea de astăzi, a fost modificată genetic. Altoirea este un procedeu de modificare genetică. Grâul pe care îl mâncăm azi este modificat genetic. Porumbul, la fel”, spune specialistul.

Ea mai adaugă că foarte multă lume se informează de pe internet. „E suficient să scrii cuvântul verde sau sănătos, sau natural şi intri pe tot felul de pagini şi citeşti tot felul de lucruri, care mai de care mai incredibile! Aşa se face informarea azi. Eu, de pildă, vreau să citesc articole semnate. Cu nume şi prenume. Cu specializare lângă nume. Da, atunci e credibil. Dar tu, eşti inginer sau artist şi vorbeşti despre vindecare şi vaccin, altul e mai ştiu eu ce şi îşi dă cu părarea despre diete. Nu e firesc aşa! Noi suntem chimie, mâncăm chimie. Cum a spus Paracelsus acum 600 de ani: „Totul este otravă, nu există nimic neotrăvitor. Doza face însă ca otrava să aibă efect. Totul în jurul nostru e chimie, doar doza face diferenţa!”, a declarat Simona Tivadar într-un interviu pentru Life.ro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...