Un bărbat din capitală și doi minori, cercetați pentru furturi din cel puțin patru automobile în sectorul Botanica

Un bărbat din capitală și doi minori, cercetați pentru furturi din cel puțin patru automobile în sectorul Botanica

Un locuitor al capitalei în vârstă de 43 ani și doi minori de 17 ani, originari din raioanele Ungheni și Călărași, au fost localizați și reținuți de ofițerii de investigație a IP Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, fiind bănuiți de săvârșirea mai multor furturi din automobile. Suspecții s-au dovedit a fi anterior judecați pentru infracțiuni similare.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și de urmărire penală polițiștii au stabilit că suspecții au săvârșit patru furturi din automobile pe teritoriul sectorului Botanica. Indivizii acționau doar pe timp de noapte și pătrundeau în automobile prin deteriorarea geamurilor de unde sustrăgeau bunuri materiale, telefoane mobile, automagnitole, după care se deplasau în direcție necunoscută cu un automobil de model Mercedes.

În cadrul audierilor bănuiții și-au recunoscut vinovăția cu lux de amănunte comunicând polițiștilor că bunurile sustrase erau vândute unei persoane de încredere la piața de mâna a doua din capitală. În urma perchezițiilor autorizate polițiștii au ridicat mai multe telefoane mobile, automagnitole și alte bunuri materiale, proveniența cărora persoana nu a putut demonstra.

Actualmente ei sunt cercetați penal pentru furt. Legislația penală în vigoare prevede amendă în mărime de la 32.500 lei la 67.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Totodată, de ofițerii de investigație a sectorului Botanica, sunt demarate activități de investigații în acest sens, privind complicitatea lor în alte cazuri analogice săvârșite pe teritoriul capitalei.

0