Un bărbat din Cantemir, înșelat de 4.000 de euro de un chișinăuian care i-a promis o mașină de import, dar a dispărut

Un bărbat din Cantemir, înșelat de 4.000 de euro de un chișinăuian care i-a promis o mașină de import, dar a dispărut

Un bărbat în vârstă de 44 ani, originar din raionul Cantemir, s-a adresat cu o plângere la IP Buiucani a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, precum că ar fi fost înșelat de bani de către un necunoscut, sub pretextul importării unui automobil. Potrivit lui, anunțul cu privire la importul automobilului l-ar fi găsit pe un site de anunțuri pe internet.

În cadrul acțiunilor speciale de investigații și de urmărire penală, ofițerii de investigații a Inspectoratului de Poliție Buiucani au identificat și reținut individul, care s-a dovedit a fi locuitor al capitalei, în vârstă de 43 de ani.

Forțele de ordine au constatat că escrocul ar fi însușit de la victimă suma de 4.000 euro, în calitate de avans, întocmind și o recipisă în care individul s-ar fi obligat ca în termen de 20 de zile să importe automobilul de model „Toyota Prius” de peste hotare, după care ar fi dispărut. Pe marginea acestui caz a fost inițiată o cauză penală pentru escrocherie iar bănuitul riscă să fie sancționat cu amendă sau cu închisoare de la 2 la 6 ani.

Este de menționat că individul, anterior judecat pentru infracțiuni similare, mai este suspectat în alte 13 episoade de escrocherie, unde ar fi acționat după aceeași schemă.

0