Un bărbat din Bubuieci, reținut pentru după ce și-a deschis o „fabrică de bani” acasă

Un bărbat din Bubuieci, reținut pentru după ce și-a deschis o „fabrică de bani” acasă

Un bărbat din Bubuieci a fost reținut în seara zilei de ieri pentru fabricarea, deținerea și comercializarea documentelor oficiale false și punerea în circulație a banilor falși. Operațiunea de reținere a fost efectuată de Procuratura municipiului Chișinău de comun cu Secția Investigare a Fraudelor Economice a Direcției de Poliție a capitalei. Pe cazul dat au fost inițiate două cauze penale, sancțiunile cărora prevăd o pedeapsă de până la 10 ani închisoare.

Potrivit celor constatate, bărbatul este bănuit că ar face parte dintr-un grup criminal specializat în punerea în circulație a semnelor bănești emise de organul autorizat al unei uniuni monetare de state străine, false, utilizate pentru efectuarea plăților, precum și fabricarea, deținerea și comercializarea, pe teritoriul municipiului Chișinău, a documentelor oficiale false, contra sumei de la 5.000 lei la 7.000 lei.

În rezultatul percheziției efectuate la domiciliul unuia din membrii grupului infracțional, au fost depistate telefoane mobile, cartele SIM, stick-uri de stocare a informației, care conțin probe referitor la săvârșirea infracțiunilor incriminate. De asemenea, au mai fost depistate 8 pachete cu masă vegetală fărâmițată cu miros specific și aparate artizanale de preparare și consum de droguri, care au fost transmise Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP.

0