Un asteroid se va intersecta cu orbita Pământului, în această noapte

by Genko Genko

Asteroidul 2014 DX110, care are un diametru de 30 de metri, va trece foarte aproape de Pământ, în această noapte, oferind un spectacol interesant pentru cei care vor dori să-l urmărească printr telescop, informează daily mail.

Roca spaţială va ajunge la doar 350.000 de km distanţă de Terra, la ora 21:07 GMT (23:07 ora Moldovei). Imaginile pot fi urmărite în direct, pe site-ul Virtual Telescope Project and Slooh, începând cu ora 22:30.

http://www.virtualtelescope.eu/webtv/

Astronomul Bob Berman, de la Virtual Telescope Project and Slooh, spune că o dată la 100 de ani, are loc un impact cu un asteroid care nu este observat din timp, cum s-a întâmplat la 15 februarie 2013, în Rusia. Iar o dată la câteva sute de ani, are loc un impact mai puternic, care are loc, de obicei, în zone nepopulate sau în oceane.

Asteroidul 2014 DX110 a fost încadrat de specialişti în clasa Apollo, a asteroizilor care se intersectează cu orbita Terrei.

Deocamdată, NASA a detectat 240 de asemenea asteroizi, dar experţii estimează că numărul lor este de cel puţin 2.000. În cazul unui impact cu Pământul, un asteroid de asemenea dimensiuni ar arunca în atmosferă foarte mult praf, care ar bloca ani de zile lumina soarelui.

CITIȚI ȘI...