ULTIMA ORĂ! Cortegiul președintelui Igor Dodon, implicat într-un accident rutier la Strășeni

ULTIMA ORĂ! Cortegiul președintelui Igor Dodon, implicat într-un accident rutier la Strășeni

UPDATE 15:34: După producerea accidentului cu implicarea cortegiului prezidențial, președintele fracțiunii PSRM în Consiliul Municipal Chișinău, Ion Ceban, fost purtător de cuvânt al șefului statului, a informat pe rețeaua de socializare Facebook că și el, acum câteva zile a fost implicat într-un accident rutier.

„Este ciudat că la distanța de trei zile, după ce a fost lovită mașina cu care mă deplasam regulamentar, împreună cu șoferul, a fost accidentat serios și automobilul președintelui țării. Nu suntem conspirologi, dar înțelegem să fim mai atenți și mai precauți de acum încolo, în general și în particular. Mai precauți și mai cu încredere în cauza noastră, de a duce la un bun sfârșit tot ce avem de înfăptuit”, a scris acesta, plasând și câteva poze cu mașinile accidentate.

Socialistul Gaik Vartanean a mers și mai departe, exprimându-și opinia că „nu crede în coincidențe”.

„Nu cred în coincidențe… două accidente în trei zile cu mașinile lui Igor Dodon și Ion Ceban. În ambele cazuri, mașinile lor se deplasau regulamentar…”, a scris acesta într-o postare pe Facebook.

UPDATE 15:16: Președintele Igor Dodon „se simte bine” și nu a avut nevoie de intervenția medicilor, a comunicat purtătorul de cuvânt al președintelui, Maxim Lebedinschi într-o postare de Facebook.

Acesta afirmă că automobilele din cortegiul prezidențial se deplasau regulamentar, fiind „tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere”,

„Pe traseul Chișinău – Călărași a avut loc un accident rutier cu implicarea cortegiului Prezidențial. Deplasîndu-se regulamentar automobilele din cortegiu au fost tamponate de un alt autoturism ce a încălcat regulamentul circulației rutiere. (Detalii privind circumstanțele accidentului vor fi comunicate ulterior.) Președintele Igor DODON se simte bine, de intervenția medicilor nu a avut nevoie”, se arată în postarea lui Lebedinschi.

UPDATE 15:08: Acum câteva minute, pe pagina de Facebook a președintelui a apărut o postare în care se menționează că Igor Dodon a participat azi la „Sfânta Liturghie praznicală de la Biserica Sfântul Ierarh Nicolae din orașul Basarabeasca, oficiată de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldovei, Vladimir”.

Orașul Basarabeasca însă nu se află pe traseul Chișinău-Strășeni, unde a avut loc accidentul.

Nici în această postare, nici în altă parte pe pagina președintelui, nu se menționează nimic despre accidentul rutier cu implicarea cortegiului prezidențial.

UPDATE 15:00: După cum transmite Publika.md cu trimitere la martori ai accidentului, în urma impactului, una dintre mașini s-a răsturnat, iar persoanele implicate în accident au avut nevoie de îngrijiri medicale. Totodată, șoferul mașinii este în stare gravă și a fost transportat de urgență la spital.

Potrivit primelor informații, președintele Igor Dodon a fost transportat la spital.

La locul accidentului au venit mai multe ambulanțe și pompieri.

Cortegiul Prezidențial a fost implicat într-un accident rutier pe traseul Strășeni-Călărași. Accidentul rutier a avut loc acum câteva minute în apropiere de Strășeni, iar poliția se află la fața locului. Potrivit unor poze apărute în presă, mașina prezidențială a fost inversată. Deocamdată nu se cunoaște nimic despre starea lui Igor Dodon și a celor aflați în escortă.

Accidentul a fost confirmat de Inspectoratul General de Poliție prin intermediul paginii sale de Facebook, Poliția urmând să revină cu detalii.

Contactat de Independent.md, purtătorul de cuvânt al președintelui, Maxim Lebedinschi. a spus că nu deține informații despre acest lucru pentru că se află într-o deplasare. „În câteva ore o să fiu în țară și o să vin cu reacții. Atât timp cât nu sunt documentat, nu am ce comunica”, a spus Lebedinschi.

Potrivit unor imagini foto și video apărute pe Internet, se vede un Volkswagen Touareg cu girofarurile încă conectate, accidentat, aruncat pe marginea drumului. La fel, pe carosabil se vede un camion al companiei „Avicola Floreni”, accidentat și el.

Pe acostament poate fi văzut și un Mercedes inversat, în care care, cel mai probabil, se afla președintele.

0