UEFA Champions League: United pierde la Pireu și e aproape de eliminare

by Genko Genko

Perioada foarte proastă prin care trece Manchester United pare să nu se mai sfârșească. După ce în campionat nu mai au nicio șansă de la titlu și par a fi scoși și din lupta pentru primele 4 locuri, ”diavolii” sunt foarte aproape și de o eliminare rușinoasă din Liga Campionilor.

Marți, pe ”Georgios Karaiskaki” din Pireu, United a fost învinsă cu 2:0 de gazdele de la Olympiakos Pireu în prima manșă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Alejandro Dominguez (38′) și Joel Campbell (55′) au fost marcatorii unui meci din urma căruia Manchester ar trebui să se declare mulțumită că a scăpat doar cu două goluri primite.

După meci, tehnicianul englezilor a declarat că aceesta a fost cea mai slabă prestație a ”diavolilor” din Champions League: ”Fără îndoială, acesta a fost cel mai slab meci pe care l-am făcut în actuala ediție din Champions League. Am jucat cu adevărat prost, nu ne-a ieșit nimic de la bun început. N-am fi meritat nimic de la acest meci, scorul este cât se poate de corect. Cu greu aș putea găsi un jucător despre care să se poată spune că a evoluat bine, pentru că nu cred că a existat vreunul. Sunt surprins de modul cum ne-am prezentat. Nu m-am așteptat să ajungem atât de jos. Jucătorii erau în formă, bine montați și din punct de vedere psihic, dar n-au arătat nimic pe teren”.

Și golgheterul din sezonul trecut al echipei de pe ”Old Trafford”, Robin van Persie, nu și-a putut ascunde dezamgăirea după meci: ””Câteodată încerc să găsesc o modalitate de a face mai mult pe teren, dar doar în zonele în care știu că mă descurc. Problema e că acolo sunt deja colegii mei și asta îmi îngreunează jocul. Trebuie să schimb tactica pentru că totul să se potrivească cu ceea ce fac coechipierii mei și astfel ies din zona mea de confort. E păcat. Moyes muncește mult și la fel facem și noi. Câteodată jucăm bine, câteodată nu, însă nu avem nici norocul de partea noastră. Trebuie să facem mai mult” a declarat atacantul olandez.

Returul de pe ”Old Trafford” se va disputa la 19 martie.

CITIȚI ȘI...