Ucraina: Tiruri intense de artilerie la Slaviansk; ofensiva guvernamentală continuă

by Genko Genko

Trupele guvernamentale ucrainene au reluat marți dimineață ofensiva împotriva milițiilor proruse din Slaviansk, unul din fiefurile separatiștilor din regiunea Donețk (est), supunând orașul unor tiruri intense de artilerie, dirijate de pe muntele Karaciun, informează agenția de presă rusă ITAR-TASS.

Reprezentanți ai ”forțelor de autoapărare” au declarat telefonic agenției menționat de presă că se aud explozii puternice, a căror undă de șoc zdruncină puternic geamurile imobilelor.

Slavianskul și împrejurimile sale a fost supus unor tiruri puternice de artilerie și luni seara, în urma atacului mai multe imobile de locuit din localitatea Semionovka au fost distruse parțial. O femeie din zonă a suferit răni la cap și a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Potrivit rebelilor, un obuz a nimerit un restaurant, care a luat foc, iar pe o rază de un kilometru de el, locuitorii au găsit proiectile de mare calibru.

Bombardamentele de la Semionovka au continuat cu lupte între Garda Națională și insurgenți, ce au durat mai mult de o oră și jumătate

Armata ucraineană a declanșat la 13 aprilie o operațiune specială împotriva milițiilor proruse din sud-estul țării pentru stabilizarea urgentă a situației, în contextul apropiatelor alegeri prezidențiale anticipate din 25 mai, pe care rebelii au de gând să le boicoteze.

CITIȚI ȘI...