Ucraina: Separatiștii proruși anunță că au eliberat doi americani deținuți pentru „spionaj”

by Genko Genko

Doi americani arestați pentru „spionaj” în estul separatist al Ucrainei au fost eliberați, a anunțat sâmbătă liderul autoproclamatei „republici Donețk”, Alexandr Zaharcenko, transmite AFP.

„Am eliberat doi americani arestați mai demult. Unul dintre ei este agent al CIA, iar celălalt a fost recrutat de organizație”, a spus Zaharcenko în fața jurnaliștilor, fără a preciza numele celor doi americani și nici data sau alte circumstanțe ale arestării lor.

În ultimele zile, luptele s-au intensificat în estul separatist al Ucrainei, unde conflictul dintre forțele guvernamentale și rebelii separatiști proruși s-a soldat cu peste 6.100 de morți în decurs de peste un an, în pofida unui armistițiu prevăzut de acordurile de la Minsk, semnate în februarie cu medierea franco-germană și în prezența președintelui rus,Vladimir Putin.

Părțile implicate în conflictul ucrainean au avut miercuri la Minsk negocieri de pace, calificate de participanți drept „constructive”.

Reprezentanți ai Kievului, separatiștilor proruși, Moscovei și OSCE s-au întâlnit în capitala belarusă pentru prima dată de la semnarea, la 12 februarie, a acordurilor de pace Minsk-2, care au permis instituirea unui nou armistițiu în estul Ucrainei.

CITIȚI ȘI...