Ucraina: Separatiștii au anunțat rezultatele finale ale ”referendumului” din Donețk

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Separatiștii din regiunea Donețk, care-și doresc independența și crearea ”Republicii Populare Donețk”, au anunțat rezultatele finale ale ”referendumului” de duminică, nerecunoscut de Kiev și Occident.

Astfel, la Donețk 89,7% din cei prezenți la vot ar fi ales calea independenței, iar aproximativ 10% s-ar fi declarat împotriva. Separatiștii au găsit chiar și voturi nevalabile, aproximativ 0,74%.

În privința ratei de participare, organizatorii anunță că în Donețk 74% din locuitori s-ar fi prezentat la vot. În Lugansk numărătoarea încă nu a fost finalizată.

Peste şapte milioane de ucraineni din estul ţării au fost chemaţi să voteze pentru a decide situaţia regiunilor Doneţk şi Lugansk, un lucru care ar putea să conducă la secesiunea acestei părţi a ţării.

La Kiev, Ministerul de Externe a anunţat că referendumurile organizate în estul ţării sunt o ”farsă” finanţată de Rusia. ”Referendumul este nul din punct de vedere juridic şi nu va avea nicio consecinţă pentru integritatea teritorială a Ucrainei”, potrivit ministerului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...