Ucraina: Rusia denunță „declarațiile belicoase” ale Kievului

by Genko Genko

Ministerul rus al Afacerilor Externe a denunțat miercuri „retorica belicoasă” a autorităților ucrainene, la scurt timp după anunțul Kievului că și-a pus în stare de alertă maximă forțele armate.

„Suntem preocupați de aceste declarații belicoase ale autorităților de la Kiev”, a declarat ministerul rus într-un comunicat.

„Insistăm ca Kievul să oprească imediat această retorică belicoasă ce vizează intimidarea propriei sale populații”, a adăugat el, apelând la evitarea folosirii forței și inițierea unui dialog pentru „reconcilierea națională a țării”.

La rândul său, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat că Rusia nu va lua imediat nicio măsură de retorsiune după sancțiunile occidentale împotriva Moscovei asupra crizei din Ucraina.

„Noi nu vom acționa, nu vom face lucruri stupide… vrem să dăm partenerilor noștri posibilitatea de a se calma”, a spus Lavrov într-o conferință de presă în timpul unei vizite în Chile miercuri.

Cu toate acestea, Moscova ar putea reevalua în funcție de cum evoluează situația în ceea ce privește sancțiunile, a adăugat el, citat de Reuters.

CITIȚI ȘI...