Ucraina: La granița cu Rusia se dau lupte intense; atacatorii s-au retras pe teritoriul rusesc

by Genko Genko

23:00: Luptele la Marinovka au luat sfârșit. Conform Kievului, au fost distruse o blindată, două KAMAZ-uri și un vehicul de luptă Ural. Teroriștii s-au retras în Rusia. De partea forțelor ucrainene sunt cel puțin 5 răniți.

21:15 S-a confirmat faptul că atacatorii au venit de pe teritoriul Federației Ruse.

Luptele continuă și la această oră, o parte din atacatori s-a retras pe teritoriul Federației Ruse, după intervenția în forță a aviației.

În rândurile grănicerilor se numără 5 răniți

20:45: Guvernul Ucrainei a hotărât să închidă definitiv toate punctele de trecere a frontierei cu Rusia din regiunile Lugansk și Donețk.

Ministerul de Externe al Ucrainei urmează să informeze partea rusă de această decizie.

Luptele continuă și la această oră, un incendiu izbucnind la fața locului.

19:30 Luptele continuă și la această oră. Avioanele militare ucrainene au sosit la fața locului, deschizând focul împotriva atacatorilor.

Serviciul Frontierei de Stat a Ucrainei anunță că 3 grăniceri au fost răniți, în timp ce de partea atacatorilor pierderile sunt mult mai însemnate.

18:50: Lupte intense între forțele ucrainene și teroriștii proruși se dau la această oră la punctul de trecere Marinovka de la frontiera ruso-ucraineană, în regiunea Donețk.

Conform Serviciului Frontierei de Stat din Ucraina, punctul de trecere a fost atacat de către teroriști cu un TAB și mai multe camioane de tip KAMAZ, echipate cu mitraliere grele.

Presa ucraineană scrie că teroriștii ar încerca să forțeze punctul de trecere, pentru a putea astfel permite transportul de arme și militari din Rusia.

Citește și: Blindate, tranșee și armament la granița dintre Rusia și Ucraina

Luptele ar fi început în jurul orei 16:00, iar grănicerii au reușit să distrugă unul dintre camioanele teroriștilor.

Punctul de trecere este apărat de unități ale Poliției de Frontieră și armatei ucrainene.

Amintim că aceasta nu este prima încercare de a forța punctele de trecere de la granița ruso-ucraineană. La sfârșitul lunii mai s-au înregistrat mai multe atacuri în regiunea Lugansk.

Atunci Occidentul a venit cu mai multe apeluri către Federația Rusă, de a nu mai permite aceste provocări.

Citește și: Berlinul cere Moscovei să nu mai permită trecerea armelor ruse în Ucraina

CITIȚI ȘI...