Ucraina: Informații contradictorii în legătură cu TAB-urile ce aveau arborate drapele ale Rusiei

by Genko Genko

Informații contradictorii circulă pe agențiile de presă în legătură cu TAB-urile observate în Kramatorsk, care aveau arborate pe ele drapele ale Federației Ruse

Astfel, conform Reuters și AFP, cele trei transportoare blindate ale armatei ucrainene au fost capturate de milițiile proruse din localitatea Slaviansk.

Citește și: (VIDEO și FOTO) Tancuri care arborează drapelul rus, pe străzile din Kramatorsk

Mai mult chiar, un soldat ucrainean din echipajului uneia dintre blindate a declarat unui reporter al agenției Reuters că face parte din Divizia a 25-a de parașutiști de la Dnepropetrovsk, el motivând decizia de a trece de partea separatiștilor proruși prin faptul că unitatea sa nu poate trage ”împotriva propriului popor”.

În același timp, autoritățile de la Kiev dezmint categoric aceste informații, declarând că niciun TAB ucrainean nu a fost capturat și nici soldații nu au trecut de partea separatiștilor.

Conform deputatului Serghei Sobolev, citat de Unian, mașinile de luptă nu au fost capturate, ba mai mult chiar, armata ucraineană ar fi pătruns ”pe teritoriul ocupat de către pro-ruși”.

CITIȚI ȘI...