Ucraina avertizează: S-ar putea produce un dezastru similar cu cel de la Cernobîl

by Genko Genko

Situația politică actuală din Ucraina reprezintă o amenințare pentru securitatea siturilor nucleare ale țării, a avertizat miercuri șeful partidului social-ecologic „Uniunea. Cernobîl. Ucraina”, Iuri Andreev

„Ceea ce se petrece în prezent este extrem de periculos. Niciun sit nuclear din Ucraina, între care zona Cernobîl, nu beneficiază de o protecție garantată împotriva tentativelor indivizilor, care și-au înlocuit bâtele cu arme automate, de a șantaja Ucraina și țările vecine cu aruncarea în aer a acestor bombe murdare”, a afirmat Andreev, citat de RIA Novosti.

El a adăugat că o situație periculoasă s-a înregistrat în luna ianuarie, când indivizi înarmați cu bâte au luat cu asalt clădirea Ministerului ucrainean al Energiei.

„Câteva lovituri cu acest bâte în tablourile de comandă ale sistemului energetic al Ucrainei ar fi fost suficiente pentru a provoca sute de avarii în centralele din țară, între care patru nucleare. Aceasta înseamnă că Ucraina actuală nu este protejată de repetarea unor astfel de situații. Trebuie să fie oprit, cât mai repede posibil, banditismul în țara noastră, care poate avea consecințe deosebit de grave”, a subliniat Iuri Andreev, potrivit aceleiași surse.

CITIȚI ȘI...