Ucraina: Autoritățile vor bloca accesul spre Slaviansk

by Genko Genko

A doua etapă a operațiunii antitero desfășurate în Slaviansk nu va mai implica o confruntare armată cu separatiștii, ci blocarea orașului pentru a împiedica deplasarea ajutoarelor către insurgenții pro-ruși.

Cu un anunț în acest sens a venit șeful Administrației prezidențiale de la Kiev, Serghei Pașinski, citat de presa ucraineană.

”Cu puțin timp în urmă am demarat cea de-a doua fază a operațiunii antitero la Slaviansk, care constă în blocarea completă a orașului. Astfel nu vom permite întărirea acțiunilor insurgenților din oraș”, a declarat Pașinski.

Autoritățile au hotărât să facă acest pas deoarece teorirștii s-au blocat în grădinițele de copii și spitale, iar în eventualitatea unui atac armat s-ar putea înregistra victime în rândurile civililor.

”În Slaviansk este vorba de un act teorist clasic, asemenea acțiuni demonstrează destul de clar acest lucru”, a subliniat oficialul.

Ofițerul SBU Vitali Krutov, șeful operațiunii antitero de la Slaviansk a declarat că s-a recurs la această acțiune pentru a nu permite înregistrarea victimelor printre civili.

”Noi înțelegem foarte bine că o acțiune în forță ar aduce victime și în rândul populației pașnice, nu acesta este scopul nostru. Noi dorim să-i protejăm pe acești oameni de teroriștii care controlează orașul”, a spus Krutov.

Amintim că joi, în cadrul unei operațiuni în forță la Slaviansk, 5 separatiști au fost uciși, iar un ofițer ucrainean s-a ales cu răni.

CITIȚI ȘI...