Ucraina a reluat faza activă a operațiunii antiteroriste în sud-estul țării

by Genko Genko

Ucraina a reluat faza activă a operațiunii antiteroriste în sud-estul țării (în regiunile Donețk și Lugansk), punând capăt astfel armistițiului ocazionat de sărbătorile de Paști, pentru a elimina grupurile armate proruse, în conformitate cu un ordin al președintelui interimar, Oleksandr Turcinov, relatează miercuri agențiile de presă EFE și Reuters.

„Faza activă (a operațiunii) a fost suspendată pe timpul sărbătorilor de Paști, dar de astăzi continuă. Forțele de aplicare a legii acționează pentru lichidarea tuturor grupurilor (ilegale) care operează în Kramatorsk, Slaviansk și în alte orașe din regiunile Donețk și Lugansk”, a anunțat vicepremierul ucrainean Vitali Iarema.

„În viitorul apropiat, măsuri adecvate vor fi luate și veți vedea și rezultate”, a declarat presei Iarema, înainte de ședința săptămânală de guvern.

Vorbind la o zi după vizita vicepreședintelui american Joe Biden la Kiev, vicepremierul ucrainean a afirmat:”Am obținut asigurări din partea SUA că nu ne vor lăsa singuri cu agresorul. Sperăm ca în cazul unei agresiuni ruse, acest ajutor să fie mai substanțial”.

Președintele interimar ucrainean a ordonat încă de ieri reluarea operațiunii antiteroriste la Slaviansk, după descoperirea cadavrelor a doi bărbați, cu urme grave de tortură, dintre care unul a fost identificat de către Ministerul ucrainean de Interne ca fiind deputatul Vladimir Rîbak, membru în Consiliul municipal Gorlovka, despre care se știa că a fost răpit la 17 aprilie.

Citește și: Un deputat ucrainean, torturat până la moarte la Slaviansk

Rybak era membru al partidului Batkivșcina/Patria, din care face parte și președintele interimar Oleksandr Turcinov, iar lider al formațiunii este fostul premier Iulia Timoșenko, candidat la alegerile prezidențiale anticipate din 25 mai.

CITIȚI ȘI...