TV Moldova 1 va fi transmis obligatoriu în România

by Genko Genko

Postul național de televiziune Moldova 1 va intra în grila tuturor operatorilor de cablu din România după ce Guvernul de la București a adoptat un acord cu Republica Moldova în acest sens.

Acordul obligă ca, la rândul lor, operatorii de cablu din Republica Moldova să preia postul public TVR 1 pentru a-l retransmite pe teritoriul țării.

Ministerul de Externe al României a emis un comunicat în acest sens, prin care salută decizia luată de executivul de la București

”Acordul prevede obligativitatea operatorilor de cablu din România şi Republica Moldova de a prelua serviciile de programe ale societăţilor publice de televiziune din cele două state. Sunt astfel create condiţiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry), ceea ce este de natură să ajute la mai buna cunoaştere, de către opinia publică din ţara noastră, a realităţilor din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

”De asemenea, Acordul vine să întărească termenii pentru retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova, prin cablu şi respectiv în modul digital, aşa cum au fost stabiliţi prin Înţelegerea amiabilă semnată la 12 septembrie 2013, la Bucureşti, care a fost validată ulterior prin Decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 7 noiembrie 2013”, se mai arată în declarația diplomației române.

CITIȚI ȘI...