”Turiștii lui Putin” din Crimeea destabilizează situația în estul Ucrainei

by Genko Genko

Aceeași indivizi care au organizat acțiuni de destabilizare în Crimeea sunt văzuți acum și în estul Ucrainei, unde acționează exact la fel, a declarat marți Alexei Mazepa, ofițer al Marinei ucrainene.

Mazepa le-a dat și un nume acestora – ”Turiștii lui Putin”, dând astfel de înțeles că indivizii ar acționa la comanda Moscovei.

Citește și: (AUDIO) Dovada că cetățeni ruși sunt implicați în acțiunile separatiste din Ucraina

”Deținem informații concludente, provenite de la militarii noștri care au staționat sau mai staționează în Crimeea, care urmăresc cu atenție ce se întâmplă în aceste zile la Lugansk, Harkov sau Donețk. Ei au recunoscut aceleași fețe care au fost văzute în timpul destabilizărilor din Crimeea. Acești indivizi care susțin separatismul s-au mutat din Crimeea în regiunile de est ale țării, precum niște adevărați ‘Turiști ai lui Putin’”, a declarat Mazepa, citat de Unian.

Totdată, autoritățile ucrainene sunt hotărâte să ia măsuri drastice contra ”teroriștilor” care au ocupat sediile mai multor clădiri administrative din Donețk și Lugansk, declarând că ”în 48 de ore toate clădirile vor fi eliberate, chiar dacă va fi nevoie de acțiuni în forță”.

Citește și: Donețk: 11 mai – referendum de alipire la Rusia

”Cred că această criză îşi va găsi rezolvarea în următoarele 48 de ore. În orice moment putem să trecem la realizarea a ceea ce ne-am propus. Există două variante de posibile evoluţii – procesul politic de negocieri sau intervenţia în forţă”, a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov.

”Celor care doresc un dialog, le propunem discuţii şi o soluţie politică. Minoritatea care doreşte un conflict va obţine un răspuns puternic din partea autorităţilor ucrainene”, a mai spus ministrul de interne, adăugând că ”operaţiunea antiteroristă” continuă în regiunile Harkov, Doneţk şi Lugansk din estul ţării.

CITIȚI ȘI...