Turcii finanțează integral reparația clădirii Președinției, care va fi deschisă în cadrul vizitei lui Erdogan la Chişinău

Turcii finanțează integral reparația clădirii Președinției, care va fi deschisă în cadrul vizitei lui Erdogan la Chişinău

Turcia a decis să finanțeze integral lucrările de reparație a clădirii Președinției Republicii Moldova, preconizate a fi finalizate până în luna mai 2018, iar ceremonia de deschidere a sediului Președinției urmează să aibă loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia, Tayyip Erdoğa, în Moldova. Cel puţin asta declară şeful statului, Igor Dodon.

După o întrevedere avută cu viceprim-ministrul Republicii Turcia, Hakan Çavuşoğlu, Dodon anunţă că Turcia a decis să finanțeze integral lucrările de reparație a clădirii Președinției Republicii Moldova, preconizate a fi finalizate până în luna mai 2018.

Mai mult, acesta spune că ceremonia de deschidere a sediului Președinției urmează să aibă loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia în Moldova, care va avea loc în mai 2018, la invitația mea personală.

De menţionat că, în luna ianuarie curent Dodon spunea că, clădirea va fi deschisă până la finele anului curent.

Amintim că edificiul Parlamentului şi cel al Preşedinţiei au fost distruse în timpul protestelor din aprilie 2009. Lucrările de reparaţie au început în 2009 şi urmau să fie încheiate în 2012, dar au fost stopate în 2010 din lipsă de fonduri.

În 2012, autorităţile anunţau că pentru clădirea Preşedinţiei mai este nevoie de 160 de milioane de lei.

0