Turcia consideră „ridicole” acuzaţiile că ar fi oferit bani în schimbul extrădării lui Fethullah Gulen

Turcia consideră „ridicole” acuzaţiile că ar fi oferit bani în schimbul extrădării lui Fethullah Gulen

Turcia a catalogat drept „ridicole” acuzaţiile că ar fi oferit câteva milioane de dolari fostului consilier prezidenţial Michael Flynn în încercarea de a obţine extrădarea clericului Fethullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat lovitura de stat din 2016, informează postul France 24.

„Toate afirmaţiile că Turcia ar fi apelat la mijloace prin care să ocolească legea pentru a obţine extrădarea lui Gulen sunt complet false, ridicole şi fără temei”, se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de Ambasada Turciei la Washington.

Michael Flynn, fostul consilier prezidenţial pe probleme de Securitate Naţională este anchetat de către procurorul special Robert Mueller, cel care investighează presupusele ingerinţe ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016, scrie Mediafax.

Anchetatorii americani au informaţii despre o întâlnire ce a avut loc la New York în decembrie 2016 între Flynn şi mai mulţi oficiali turci. Flynn ar fi discutat cu oficialii turci despre predarea lui Gulen şi transportarea lui cu un avion privat la o închisoare din Turcia în schimbul sumei de 15 milioane de dolari.

Avocatul lui Flynn a descris drept „revoltătoare” şi „false” informaţiile apărute în presă privind implicarea fostului consilier prezidenţial într-un presupus plan de predare a lui Gulen către Turcia.

0