Trupele americane au ucis peste 50 de talibani în Afganistan

Trupele americane au ucis peste 50 de talibani în Afganistan

Armata americană a ucis cel puțin 50 de talibani în cadrul unui atac lansat recent în orașul afgan Farah, a anunțat miercuri comandantul Forțelor americane și ale NATO în Afganistan, generalul John Nicholson, relatează AFP, potrivit Agerpres.

După ce i-a respins din Farah, armata afgană şi forţele americane i-au urmărit, a spus generalul Nicholson într-o teleconferinţă cu jurnalişti la Pentagon.

Sub supravegherea puşcaşilor marini, talibanii s-au întors în fieful lor din Helmand (sud).

Ei au fost reperaţi la 24 mai într-o clădire cunoscută ca fiind un centru de comandă al talibanilor în localitatea Musa Qala.

Acest grup de talibani era „foarte implicat” în trafic cu droguri, a explicat generalul american. „Nu aş spune că această operaţiune are o importanţă strategică, dar este, fără îndoială, de importanţă locală″ pentru sudul Afganistanului, a precizat el.

Într-un comunicat, comandamentul american din Afganistan a precizat că în atac au fost ucişi peste 50 de talibani, între care numărul 2 al talibanilor care controlează Helmand, Abdul Manan, numeroşi lideri ai unor districte şi lideri din provinciile Kandahar, Kunduz, Herat, Farah, Uruzgan şi Helmand.

0