Trump, furios în urma atacului de la Manchester: Tineri asasinați de perdanți malefici. Nu putem fi toleranți

by Genko Genko

Președintele american Donald Trump, aflat marți la Betleem, în Cisiordania ocupată, a condamnat atentatul produs luni seară la Manchester, comis, potrivit liderului de la Casa Albă, de „perdanți malefici”.

Vorbind după discuțiile purtate în cursul dimineții cu președintele Autorității Naționale Palestiniene (ANP), Mahmoud Abbas, Donald Trump a afirmat „solidaritatea totală” a Statelor Unite cu poporul britanic.

„Îmi extind cele mai profunde condoleanțe către cei atât de groaznic răniți în acest atac terorist, ca și către cei atât de mulți uciși și familiilor, atât de multor familii ale victimelor”, a afirmat președintele american.

„Atâția oameni tineri, minunați, nevinovați și care iubeau viața, asasinați de perdanți malefici. Nu îi voi numi monștri, pentru că le-ar plăcea termenul”, a declarat Trump.

„Societatea noastră nu poate avea niciun fel de toleranță pentru continuarea acestui măcel. Nu mai putem accepta niciun moment masacrarea de oameni nevinovați”, a mai spus Trump, citeaza Agerpres.

„Teroriștii și extremiștii și cei care le acordă ajutor trebuie alungați din societatea noastră pentru totdeauna. Această ideologie scelerată trebuie anihilată, vreau să spun anihilată complet”, a adăugat președintele SUA, în prezența lui Mahmoud Abbas. Donald Trump vizitează Ierusalimul și Cisiordania în a doua parte a primului său turneu în străinătate de la învestirea în funcție, în luna ianuarie.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas și premierul israelian Benjamin Netanyahu au condamnat, la rândul lor, atentatul de la Manchester.

CITIȚI ȘI...