Trei tineri între 18 și 24 de ani, reținuți pentru șantaj. Cereau de la o familie o mie de euro pentru a șterge unele imagini compromițătoare

Trei tineri între 18 și 24 de ani, reținuți pentru șantaj. Cereau de la o familie o mie de euro pentru a șterge unele imagini compromițătoare

Trei persoane cu vârste între 18 și 24 de ani, între care doi tineri și o tânără, sunt cercetate penal pentru șantaj. Aceștia ar fi cerut o mie de euro de la o familie, pentru a nu răspândi careva imagini video cu caracter defăimător. Unul din autorii infracțiunii împreună cu un complice au fost reținuți ca rezultat al acțiunilor întreprinse de polițiști, în flagrant, în momentul primirii de la victimă a zece mii de lei, o parte din suma de bani extorcată.

Totul a început în luna iulie curent când ofițerii Direcției combaterea crimei organizate a INI în conlucrare cu cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP și procurorii din cadrul Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale, au început documentarea acțiunilor unor persoane nestabilite, care amenințând o familie cu răspândirea unor înregistrări video cu caracter defăimător, solicitau mijloace financiare în sumă de 1.000 euro.

Din discuțiile purtate de victimă cu unul dintre suspecți prin intermediul unei aplicații telefonice, reiese că acesta o chema pe victimă într-o cafenea la Vadul lui Vodă pentru a discuta și a-i arăta imaginile care ar putea compromite victima. Astfel, pentru a șterge imaginile, aceștia solicitau suma de o mie de euro.

Drept urmare, a fost pornită o cauză penală pentru șantaj. Astfel, forțele de ordine au efectuat măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, pentru acumularea probelor care ar demonstra vinovăția persoanelor implicate în această infracţiune.

La moment, un suspect este arestat pentru 30 de zile, ceilalți sunt cercetați în stare de libertate. Dacă li se vor demonstra vinovăția, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani.

Acțiunile de reținere s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

0