Trei strategii de a intra pe sub pielea oricui, dezvăluite de un agent FBI

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agentul FBI Robin Dreeke a dezvăluit trei strategii de stabilirea a conexiunii între oameni şi de a le intra pe sub piele. Specialistul explică modul în care îi putem influenţa pe cei din jur prin modul în care ne raportăm la aceştia.

Robin Dreeke, absolvent al Academiei Navale şi fost şef al unui program federal de analiză comportamentală, actual agent FBI şi coautor al cărţii „Codul încrederii“, a împărtăşit trei dintre strategiile care pot ajuta la stabilirea unei conexiuni profunde cu cei din jur, scrie businessinsider.com.

Conform acestuia, poţi intra pe sub pielea oricui dacă pui cât mai multe întrebări, asculţi activ şi decodezi comportamentul nonverbal. Adresarea cât mai multor întrebări „Când puneţi întrebări, creierul celeilalte persoane se conectează automat. E cel mai simplu lucru pe care-l puteţi face“, spune Dreeke.

Acesta vorbeşte şi despre încercarea de a nu judeca interlocutorul şi de a nu-l provoca, întrebările având rolul de a te face să înţelegi mai bine mesajul transmis acestuia – lucru care validează conexiunea.

Adresarea cât mai multor întrebări

„Puneţi întrebări, deoarece în acest fel creierul lor va prelua acele informaţii şi nu se va putea opri din a se gândi la ele“, subliniază expertul. Ascultarea activă Scapă de lucrurile pe care crezi că trebuie să le spui sau să le faci şi acordă atenţie discuţiei, punând întrebări pentru a afla lucruri mai profunde şi pentru a înţelege cine este interlocutorul tău, care sunt gândurile şi opiniile lui.

Ascultarea activă

„Ascultarea activă este foarte simplă pentru mine. Urmărind informaţiile care ţi se oferă în timpul unei discuţii, demonstrezi că îţi asculţi interlocutorul“. Limbajul nonverbal Ultima, dar nu cea din urmă, este comunicarea nonverbală.

Limbajul nonverbal

„Aici mă refer la gesturile care demonstrează că există conexiune. Înclinarea palmelor în sus sau ridicarea sprâncenelor demonstrează că ne place ceea ce auzim, că există conexiune. Spre deosebire de compresia sprâncenelor sau a buzelor, care înseamnă că nu suntem de acord şi că trebuie să schimbăm ceva pentru a realiza conexiunea“, concluzionează agentul FBI.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...