Trei poliţişti riscă ani grei de închisoare pentru tentativa de a muşamaliza un dosar de fals în acte

Trei poliţişti riscă ani grei de închisoare pentru tentativa de a muşamaliza un dosar de fals în acte

Trei poliţişti, printre care doi angajaţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare şi un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei poliţiei mun. Chişinău a Inspectoratului General al Poliţiei, riscă o pedeapsă de până la 6 ani de închisoare, precum şi recuperarea cheltuielile judiciare în valoare de 76.556 lei, pentru tentativa de a muşamaliza un dosar de fals în acte. Procuratura anticorupţie a finalizat urmărirea penală în privinţa celor trei şi a expediat în judecată cauza penală de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, la începutul lunii septembrie 2017, inculpaţii, i-ar fi promis unei femei muşamalizarea unui dosar de fals în acte publice în schimbul a 3.350 de euro. În concret, victima a fost contactată telefonic de un ofiţer de investigaţie din cadrul Direcţiei Poliţie Chişinău, care i-ar fi spus că are la examinare un material privind deţinerea şi păstrarea de către aceasta a documentelor false. Ca să soluţioneze dosarul, petiţionara ar fi contactat o veche cunoştinţă, o poliţistă aflată în concediu de maternitate, rugând-o s-o ajute să rezolve problema şi care, ulterior, împreună cu un alt poliţist, care, de asemenea, se afla în concediu de paternitate, o determinau pe declarantă să transmită banii.

Din probele acumulate de procurori reiese că, inculpaţii i-ar fi promis să intermedieze soluţionarea dosarului contra sumei de 3.350 de euro. În scurt timp, victima a fost informată că este o soluţie pozitivă în cazul ei şi că urmează să transmită banii. Astfel, banii, transmişi în două tranşe, au avut loc sub controlul ofiţerilor de investigaţie ai Centrului Naţional Anticorupţie.

0