Trei persoane au ajuns la spital cu intoxicații și arsuri; Vezi care este cauza

Trei persoane au ajuns la spital cu intoxicații și arsuri; Vezi care este cauza

Trei bărbaţi au ajuns la spital cu intoxicații și arsuri pe parcursul zilei de ieri. Astfel, doi bărbaţi de 27 de ani şi unul de 58 de ani au fost internați la spital în stare gravă, după ce, potrivit pompierilor, nu au fost respectate normele de securitate la exploatarea sobelor de încălzit.

Astfel, doi bărbați de 27 de ani au fost internați în Spitalul municipal Strășeni, în stare gravă, cu diagnosticul – intoxicație cu monoxid de carbon, eliminat de soba întreținută necorespunzător. După primele date, cazul a fost înregistrat pe strada Unirii, într-o casă particulară.

Un alt caz de incendiu s-a întâmplat tot ieri. Pompierii au fost informaţi că un alt bărbat, de 58 de ani, a fost transportat și internat în secția de reanimare, cu arsuri de gradul II pe suprafața feței. Cazul s-a întîmplat în orașul Vatra, pe strada Ștefan Vodă, în urma deflagrației sobei de încălzit din locuință, care cel mai probabil nu era exploatată corespunzător și potrivit normelor de securitate.

Este de menționat că în ambele cazuri, incendiu nu s-a produs, alte circumstanțe urmând să fie stabilite de către organele de drept.

În aceste condiții, pompierii și salvatorii recomandă prudență maximă și respectarea normelor de securitate și cele antiincendiare, mai ales în condițiile în care sunt folosite sobele și alte aparate de încălzit și cele electrice.

Astfel, înainte de sezonul rece, e recomandat ca sobele să fie curățate și reparate, iar pe parcursul iernii trebuiesc întreținute. Pe parcursul nopții și la plecare pe timp îndelungat de acasă, focul din sobă e necesar a fi stins.

La aprinderea focului în sobă, nu trebuie antrenați copiii și persoanele în etate. Tot ei nu e indicat a fi lăsați de unii singuri în locuințe, pentru că în caz de situație excepțională, aceștia sunt cei mai vulnerabili.

În cazul în care sînt observate careva abateri sau simptome ale intoxicării cu monoxid de carbon, încăperile trebuie aerisite, iar nereguralitățile aparatelor de încălzit trebuie înlăturate.

0