Trei bărbați din Ocnița ar fi furat un tractor: Aceștia dețineau uniforme cu blazonul MAI

by Genko Genko

Activitatea unei grupări infracționale, specializată în comiterea furturilor, a fost curmată de către oamenii legii. Suspecții s-au dovedit a fi 3 bărbați cu vârsta cuprinsă între 32, 40 și 50 de ani, domiciliați în raionul Ocnița, toți cu antecedente penale pentru diferite infracțiuni.

Reținerea a avut loc la 29 iulie curent, în urma sesizării poliției de către un locuitor a raionului Dondușeni, care a declarat că persoane necunoscute i-au sustras tractorul din gospodărie, fiindu-i cauzat un prejudiciu considerabil în mărime de 250 de mii de lei.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat și ridicat două uniforme de culoare neagră cu blazonul MAI a Republicii Moldova (trupele de grăniceri), o curea confecționată artizanal din piele în care se aflau 23 cartușe cal.12 mm, o armă de vânătoare model neidentificat, încărcată cu două cartușe cal.16 mm, neînregistrată, 9 cartușe calibru 12 mm, o armă de model neidentificat, confecționată artizanal de model „GARPUN” și un binoclu, un laptop, telefoane mobile, cartele SIM, piese de la tractor de model T-150, 4 oglinzi retrovizorii, scară metalică de la tractor, faruri, două aripi de la tractor.

Doi dintre suspecți își recunosc vina pe deplin. Bănuiții sunt arestați pe un termen de 30 de zile, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă cu închisoare de la 7 până la 12 ani.

CITIȚI ȘI...