Tratamentul incredibil la care sunt supuşi tinerii dependenţi de internet din China

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Guvernul chinez lucrează la un proiect de lege care va interzice excesele făcute in taberele de reabilitarea tinerilor dependenţi de droguri, incluzând aici şi folosirea terapiilor cu electroşocuri sau a pedepselor fizice.

Subiectul a intrat în dezbatere în condiţiile în care peste 6.000 de asemenea tineri, cei mai mulţi adolescenţi, sunt supuşi unor tratamente foarte dure în Centrul pentru Tratarea Dependenţei de Internet din provincia Shandong din estul Chinei, scrie The New York Times.

Celor internaţi acolo nu doar că li se refuză accesul la Internet, dar sunt şi supuşi unui regim drastic de „detoxifiere”.

Soluţia este agreată de părinţii exasperaţi de copiii lor care se joacă online ore în şir în fiecare zi.

Medicii specialişti au salutat legea, anunţă presa de stat din China, apreciind decizia ca un prim pas pentru a stopa scandalurile tot mai numeroase legate de tratamentele la care sunt supuşi tinerii.

Mulţi părinţi cred însă că efectele terapiei cu electroşocuri sunt trecătoare, dar nu este aşa. Mai mulţi adolescenţi întorşi acasă din tabără au prezentat semne de traumă psihologică, a declarat un medic consultat de sursa citată.

„Nu mai vorbeau, le era frică de oameni şi refuzau să mai iasă din casă (…) Se panicau ori de câte ori auzeau cuvintele ‘spital’ sau ‘doctor'”, a adăugat el.

În China, convingerea că părinţii au putere deplină asupra copiilor, chiar şi poliţiştii neavând voie să intervină în problemele familiale, este larg răspândită, a declarat Qu Xinjiu, profesor la Universitatea din Beijing.

Legislaţia limitează numărul de ore pe care minorii îl pot petrece jucându-se pe calculator, iar providerii de jocuri sunt obligaţi să ia măsuri pentru a monitoriza şi restricţiona utilizarea lor, cum ar fi înregistrarea numelui real al jucătorului.

Mulţi comentatori sunt însă sceptici cu privire la rezultatele măsurilor implementate de guvern, susţinând că nu poţi controla comportamentul adolescenţilor.

Un studiu realizat în 2009 în China arată că peste 24 de milioane de tineri cu vârste între 13 şi 29 de ani sunt dependenţi de jocurile online.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...