Tranzit ilegal cu carne de pasăre, deconspirat de poliție

by Genko Genko

Două tone de carne de pasăre congelată în cutii a câte 15 kg fiecare, fabricate în SUA, au fost depistate de poliție. Marfa era transportată ilegal din Transnistria prin satul Elizaveta și urma să fie comercializată în pieţele din Bălți.

La intrarea în sat, poliția a oprit un autocamion „Ford Tranzit”, condus de un bărbat de 27 de ani, locuitor al municipiului Bălți.

După ce au perchiziționat unitatea de transport, polițiștii au depistat în compartimentul marfar 2 tone de carne de pasăre congelată din SUA, cu denumirea „GLOBEX” ALL NATURAL.

În cadrul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că lotul de carne, în valoare de 58.000 de lei, a fost introdus în Republica Moldova ilegal din regiunea transnistreană şi urma să fie comercializat în pieţele din municipiul Bălţi.

Forțele de ordine investighează cazul în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în activitatea ilicită.

În acest caz a fost inițiată o procedură contravențională. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de 3.000 de lei și confiscarea mărfii.

CITIȚI ȘI...