Transportul din Chișinău este în continuare în „haos”: Ce spun consilierii PSRM

Transportul din Chișinău este în continuare în „haos”: Ce spun consilierii PSRM

Autobuzele vechi, automobilele care stau în ambuteiaje, aglomerarea în trafic, arborii tăiați masiv și ilegal sunt doar câțiva factori care duc la poluarea mediului, ne atenționează consilierii municipali ai PSRM în cadrul unui briefing cu tema „Transportul public din Chișinău ar putea fi paralizat”.

„În ultimele 6 luni am văzut că au fost anulate mai multe rute de micrbuze, mai nou, și de autobuze, precum nr. 3. Primarul Dorin Chirtoacă și colegul său de clasă întreprind toate măsurile pentru ca cetățenii să fie nevoiți să circule cu transportul personal, fapt care duce la crearea ambuteiajelor și îngreunarea transportului public”, menționează consilierul Vitalie Mucan.

Consilierii PSRM atenționează și asupra faptului că parcul urban de autobuze se află într-o stare deplorabilă și că mai multe rute de microbuze le dublează pe cele de autobuze, fapt care creează în oraș „un haos”. Totodată, una dintre problemele grave ale orașului este infrastructura și lipsa parcărilor. „Dacă ar fi parcări suficiente 40% din ambuteiaje nu ar exista” este concluzia consilierilor PSRM.

Pe de altă parte, primarul Dorin Chirtoacă menționa anterior că mai multe rute de microbuze au fost anulate, iar altele au fost redirecționate pentru a diminua traficul din oraș.

Igor Gamreţki, șeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie din cadrul Primăriei municipiului Chișinău, a fost demis pe 11 februarie, 2016 cu votul a 28 de consilieri. Aleșii locali au luat decizia după ce portalul Anticorupție a relatat despre implicarea lui Igor Gamreţki într-o licitaţie dubioasă privind amenajarea locurilor de parcare în capitală.

Decizia CMC însă nu a fost luată în considerare.

0