Transnistria majorează accizele la importul de băuturi și țigări

Transnistria majorează accizele la importul de băuturi și țigări

Așa-numitul executiv al regiunii separatiste transnistrene a decis majorarea accizelor. O hotărâre în acest sens a fost plasată pe site-ul instituției. Majorarea va viza în primul rând băuturile alcoolice și produsele din tutun.

Așa-numitul guvern și-a argumentat hotărârea prin necesitatea „formării părții de venituri a bugetului”.

Astfel, accizele la importul de votcă vor crește de la 0,2 dolari până la 0,3 dolari per litru, lichioruri – de la 0,32 dolari la 0,48 dolari, whisky şi rom – de la 0,38 dolari la 0,57 doalri, vinuri naturale de struguri, vinuri tari – de la 0,22 dolari la 0,33 dolari, bere de malţ – de la 0,08 dolari la 0,12 dolari.

La produsele de tutun accizele se vor majora de la 0,64 doalri pentru o mie de bucăţi la 0,96 dolari la ţigări cu filtru, iar la cele fără filtru – de la 0,27 doalri la 0,405 dolari.

Pentru importul articolelor de îmbrăcăminte şi blănuri accizele vor constitui 10,5% din valoarea mărfurilor, pentru importul de caviar şi înlocuitorii lui — 3%, echipamentele audio şi video — 4,5%.

Potrivit datelor așa-numitului minister de finanțe din regiunea separatist, taxele de acciz la produsele importate au constituit 58,1 milioane de ruble sau $3,8 mil. la cursul oficial actual.

0