Tragedie la Orhei! Trei minori de 7, 9 și 11 ani s-au înecat la scăldat de Duminica Mare

Tragedie la Orhei! Trei minori de 7, 9 și 11 ani s-au înecat la scăldat de Duminica Mare

Trei copii cu vârstele de 7, 9 și 11 ani s-au înecat ieri, într-un lac din apropierea localității Pohribeni din raionul Orhei. Cei trei minori au mers la scăldat, ultima dată fiind văzuți într-o barcă, în timp ce traversau iazul. Ulterior, hainele micuților au fost găsite pe malul bazinului acvatic. După mai multe ore de căutări, salvatorii au recuperat cadavrele celor trei minori.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, tragedia ar fi avut loc ieri în jurul orei 18.00. Salvatorii au fost alertați în seara zilei de ieri pentru a efectua lucrări subacvatice, astfel la fața locului s-au deplasat trei echipaje de scafandri din cadrul IGSU.

Angajații Inspectoratului din cadrul Detașamentului căutare salvare nr. 1 și nr.2, dar și pompierii din Direcția Situații Excepționale Orhei au lucrat toată noaptea pentru a recupera cadavrele copiilor. Pentru ca activitatea acestora să nu fie întreruptă de condițiile nocturne a fost instalat un turn de iluminare.

După aproape 12 ore de căutări continue, salvatorii au recuperat în această dimineață la ora 8.00 cadavrele băieților cu vârstele de 9 și 11 ani. Ultimul minor în vârstă de 7 ani a fost recuperat de scafandrieri la ora 9.15 în dimineața zilei de 28 mai.

Toate circumstanțele în cazul decesului celor trei minor sunt investigate de organele de drept.

0