Trafic îngreunat la ieșirea din țară în drumul spre mare! Circa o sută de automobile fac coadă la Palanca-Maiaki-Udobnoe

Trafic îngreunat la ieșirea din țară în drumul spre mare! Circa o sută de automobile fac coadă la Palanca-Maiaki-Udobnoe

O coloană de circa o sută de mijloace de transport s-a format în această dimineață în punctul de trecere al frontierei Palanca-Maiaki-Udobnoe, pe sensul de ieșire din țară unde se atestă trafic intensiv. Potrivit Poliției de Frontieră, traficul s-a intensificat încă de la 03:00, după ce timp de trei ore punctul de trecere nu a activat din cauza unei probleme tehnice la baza de date a autorității vamale din Ucraina.

Reprezentanții instituțiilor de frontieră și vamale din Republica Moldova și Ucraina lucrează la capacitate maximă în vederea fluidizării traficului transfrontalier.

Totodată, circulație îngreunată în punctul de trecere Tudora-Starokazacie, traseul ce leagă cele două puncte de trecere este blocat cu mijloace de transport, ceea ce condiționează formarea rândurilor și pe partea moldovenească.

În schimb, și-au reluat activitatea punctele de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovka și Cosăuți-Iampoli. Amintim că acestea nu erau funcționale în ultimele cinci zile din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru.

0