Topul raioanelor cu cele mai mari salarii şi cea mai bună infrastructură din Republica Moldova

Topul raioanelor cu cele mai mari salarii şi cea mai bună infrastructură din Republica Moldova

Cele mai mari salarii medii din Republica Moldova sunt plătite în Chișinău, Bălți, Rezina, Drochia și Soroca. Cel puțin, așa arată portalul competitivității raionale din R. Moldova, lansat astăzi la Chișinău de IDIS „Viitorul”.

Portalul mai arată că cele mai bune condiții de investiții sunt în municipiile Chișinău, Bălți, dar și în raioanele Ialoveni, Drochia și Rezina. Totodată, spune că indicele mediului de afaceri regional este cel mai ridicat în Chișinău – 4,22, urmat la mică distanță de Bălți – 4,14.

Infrastructura rutieră este mai bună la Căușeni, Ștefan Vodă, Dubăsari, Soroca și Ialoveni. Nivelul de studii este mai înalt la Cahul, Ialoveni Dubăsari, Ștefan Vodă și Sângerei. Iar şomajul este mai mare la Cahul, Ialoveni, Nisporeni, Fălești și Hâncești.

Mai multe date găsiţi AICI.

Portalul este parte a proiectului „Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova”. Proiectul este implementat de IDIS „Viitorul” și Institutul pentru Reforme Economice și Sociale din Slovacia (INEKO), cu suportul Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și Ambasada Statelor Unite la Chișinău.

Scopul proiectului constă în dezvoltarea regională în Moldova prin transfer de know-how-ul de proiecte implementate cu succes în Slovacia care urmăresc lupta împotriva corupției, creșterea transparenței financiare și îmbunătățirea competitivității administrațiilor publice locale în Moldova.

0