TOP 5 reguli de respectat la micul dejun care te ajută să slăbeşti

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Micul dejun are un statut special între mesele zilei. Este carburantul de care motorul organismului are nevoie pentru a da energie și poate fi cel mai bun ajutor în lupta cu kilogramele în plus.

Citeşte şi: Iată ce conţine cel mai sănătos mic dejun

Pentru că este prima masă după o perioadă lungă de repaos, micul dejun trebuie ales cu grijă. În multe cazuri s-ar putea să îți fie atât de foame dimineața încât să faci alegeri greșite de alimentație, doar pentru că pofta e prea mare. Dacă te străduiești să ții dietă, atunci e bine să nu încalci anumite reguli când îți compui meniul pentru micul dejun. Altfel, riști să rămâi tot flămând și să te alegi doar cu calorii în plus.

1. Consumă fibre
Mai simplu, asta înseamnă că trebuie să te concentrezi pe alimente care te vor ține sătul pentru mai multe ore, alimente cu mai mulți nutrienţi, care se digeră încet de către organism și care îți vor ține departe poftele până la masa de prânz.

2. Mănâncă imediat ce te trezești
Micul dejun acționează metabolismul doar dacă e consumat la momentul potrivit. Ca să profiți din plin de potențialul organismului de a arde calorii și grăsimi, trebuie să consumi micul dejun cât mai repede după ce te-ai trezit. Adică, în cel mult o oră după ce te-ai dat jos din pat.

Citeşte şi: 3 idei de mic dejun gata în 3 minute sau mai puţin, care te vor scuti de bătăi de cap dimineaţa

3. Mai multe proteine, mai puțin zahăr
Un croissant cu ciocolată ar putea suna tentant la prima oră. Dar pe cât de bun este la gust, pe atât de rău e pentru organism. Conține mult zahăr și calorii și îți va da foarte puțină energie. În schimb, poți suplimenta masa cu surse de proteine: ouă, lactate sau cereale integrale.

4. Porții cu măsură
Mănâncă un mic dejun consistent, dar nu exagera. Doar pentru că este prima masă a zilei și pentru că poți arde caloriile în următoarele 12 ore, cât vei fi treaz, nu înseamnă că poți să pui în farfurie porții uriașe. În principiu, ar trebui să urmărești să ai o masă care să adune în total 350 de calorii, mai ales dacă ești la dietă.

5. Nu sări peste micul dejun
Este sfatul pe care toți nutriționiștii îl dau și au dreptate. Deși când te lupți cu greutatea, acest lucru pare cel mai la îndemână, să te abții tocmai de la micul dejun nu este cea mai fericită soluție. Prima masă consumată te va ajuta să arzi calorii pe tot parcursul zilei. În plus, te va ajuta să reduci cantitățile consumate la celelalte mese.

Citeşte şi: (FOTO) Micul dejun în 25 de țări din întreaga lume; Ce se mănâncă dimineața


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...