(VIDEO) Tkaciuk explică ce se întâmplă în PCRM: Plahotniuc e implicat

by Genko Genko

Mark Tkaciuk, fostul fruntaș al PCRM, care a renunțat la mandatul de deputat la sfârșitul lunii mai, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că formațiunea din care a făcut parte este supusă unui puternic atac din partea lui Vladimir Plahotniuc.

Tkaciuc a acuzat că PCRM este supus unor atacuri din partea oligarhului Vladimir Plahotniuc, care ar dori să preia controlul formațiunii.

”Lui Plahotniuc nu-i trebuie PCRM pentru a face nu știu ce coaliții de centru-stânga ci doar pentru a-și șantaja partenerii, în persoana lui Filat”, a declarat Mark Tkaciuk.

El a mai acuzat că Plahotniuc, prin intermediul unui post de televiziune pe care-l controlează, ar coordona o campanie împotriva membrilor PCRM care s-ar opune ca formațiunea să ajungă în mâinile oligarhului.

”Nu voi merge la vreo altă formațiune politică. Niciodată nu mă veți vredea în vreun alt partid decât în PCRM. Pot să fiu dat afară din PCRM, dar nimeni nu mă poate exclude din rândurile comuniștilor”, a dat asigurări comunistul.

El a lăsat să se înțeleagă că, în acest moment, conducerea de vârf a PCRM-ului și o parte din partid s-ar afla în cârdășie cu Plahotniuc, încercând să-i îndepărteze pe membrii incomozi.

CITIȚI ȘI...