Tirajul ziarului regional „Cuvântul” din Rezina, sechestrat după o investigație despre o membră PD. MAI a inițiat o anchetă internă

Tirajul ziarului regional „Cuvântul” din Rezina, sechestrat după o investigație despre o membră PD. MAI a inițiat o anchetă internă

Tirajul de vineri al ziarului regional „Cuvântul” a fost sigilat de către Poliția din Rezina în timp ce un angajat al tipografiei transporta ziarele la Centrul Poștal. Redactorul-șef al publicației a declarat că acest lucru este un răspuns la investigațiile publicate anterior despre cumnata președintei raionului Rezina, membră a PDM, care și-a cumpărat o vilă în munții Carpați. ONG-urile de media și prim-ministrul Pavel Filip au cerut conducerii Ministerului Afacerilor Interne să inițieze de urgență o anchetă internă în legătură cu acest caz.

După apariția publică a informației privind sechestrarea tirajului publicației locale, Pavel Filip a cerut conducerii MAI să inițieze o anchetă internă, precum și a solicitat ca opinia publică să fie informată în legătură cu acest caz și cu rezultatul anchetei, iar „în cazul în care se va constata că au existat abateri din partea polițiștilor, aceștia să fie sancționați în conformitate cu legea”.

Reacția Ministerului nu s-a lăsat mult așteptată, Inspectoratul General al Poliției inițiind o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru „stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale”. De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Potrivit comunicatului însă, MAI a intervenit „la indicația ministrului Alexandru Jizdan”, dar nu după apelul premierului Pavel Filip, ci „în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media”.

În această dimineață, directorul Asociației Presei Independente, Petru Macovei, a informat că tirajul ziarului regional „Cuvântul” a fost scos de sub sechestru și a ajuns la centrul de poștă Rezina. Potrivit lui, poliția i-a intentat proces penal șoferului pentru „activitate antreprenorială ilegală” și l-a amendat cu 3.000 de lei.

0