Timofti, Leancă și Corman au adoptat o declarație comună privind situația din Ucraina

by Genko Genko

După îndelungata perioadă de vacanță dintre 1 și 4 mai, în care conducerea de vârf a Republicii Moldova nu prea a apărut în spațiul public, primele persoane în stat au emis o declarație comună privind situația din Ucraina.

Astfel, ”președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului Igor Corman și prim-ministrul Iurie Leancă au avut astăzi întrevederi cu reprezentanții structurilor de forță pentru a discuta situația din țară în contextul ultimelor evoluții din regiune”, se arată în declarație.

În urma întrevederii, aceștia ”au dat instrucţiuni instituţiilor de ordine să supravegheze cu maximă atenţie situaţia de la frontiera de stat şi să continue să întreprindă toate acţiunile necesare în vederea asigurării ordinii publice în interiorul țării”.

Citește și: Kievul confirmă: Diversioniștii ruși din Odesa au venit din Transnistria

Cei trei ”și-au exprimat îngrijorarea față de degradarea climatului de securitate în regiune ca urmare a escaladării violențelor în Ucraina” exprimând ”condoleanțe profunde întregului popor ucrainean, familiilor și apropiaților victimelor evenimentelor tragice din orașele Odessa, Slaviansk și alte localități din Ucraina, soldate cu moartea a zeci de persoane”.

”Republica Moldova reconfirmă sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și își exprimă încrederea că eforturile depuse de autoritățile ucrainene și de actorii internaționali vor conduce la aplanarea tensiunilor și instaurarea ordinii constituționale, păcii și securității în țara vecină”, se mai arată în declarație.

CITIȚI ȘI...