Timofti: Într-o zi, sub același drapel, vom marca reîntoarcerea noastră în spațiul european

by Genko Genko

Într-o zi, sub același drapel, Republica Moldova va marca evenimentul de reîntoarcere în spațiul european, a declarat președintele Nicolae Timofti, în cadrul şedinţei solemne a Parlamentului, consacrată celebrării a 25 de ani de la desemnarea oficială a tricolorului în calitate de Drapel de Stat al Republicii Moldova.

Președintele a declarat că „drapelul de Stat al Republicii Moldova semnifică trecutul, prezentul şi viitorul ţării noastre” și că „este bine să-l arborăm și-n zile obișnuite, pentru a cultiva și a menține spiritul patriotic în rândul cetățenilor, mai ales printre cei de vârstă tânără”.

„Drapelul nostru, stropit cu sânge în perioadele de cumpănă, simbolizează trecutul, prezentul și viitorul statului, reflectă principiile lui democratice și tradiția istorică a poporului. Cred că în toți acești ani noi am încercat să ne ridicăm la înălțimea tricolorului, a semnificației sale simbolice”, a continuat acesta.

Președintele a ținut să menționeze că „nu toate deciziile care s-au luat și acțiunile care s-au făcut în acest stat au fost în corespundere cu semnificația tricolorului”.

„Rămâne să dovedim de acum înainte că suntem demni de cele trei culori și hotărâți în tot ceea ce întreprindem, fără să ne clătinăm sau să ne întoarcem în trecut. Integrarea în Uniunea Europeană se produce sub același steag, în numele patrioților care l-au fluturat în anii devenirii noastre naționale. Sunt convins că într-o zi, sub același drapel, vom marca și acest eveniment, de reîntoarcere a noastră în spațiul european”, a conchis prețedintele Timofti.

CITIȚI ȘI...