Timofti în Polonia: Mizăm în continuare pe susținerea Varșoviei

by Genko Genko

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut luni, la Palatul prezidențial din Varșovia, o întrevedere cu președintele Republicii Polone, Bronislaw Komorowski, în cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Polonia.

Cei doi șefi de stat au avut o întrevedere tête-à-tête, după care au luat parte la convorbiri oficiale, cu participarea membrilor celor două delegații.

Nicolae Timofti și Bronislaw Komorowski au susținut o conferință de presă comună, în cadrul căreia președintele Republicii Moldova a mulțumit oficialităților de la Varșovia pentru sprijinul constant acordat țării noastre în parcursul său european.

”Rămân încredinţat că prin eforturi comune vom reuşi consolidarea cursului european ireversibil al Republicii Moldova, pentru ca în viitor să fim împreună în marea familie europeană unită, stabilă şi prosperă. Polonia ne este un puternic susţinător şi un foarte bun prieten. Mizăm în continuare pe această susţinere”, a declarat Nicolae Timofti.

Bronislaw Komorowski, a declarat, la rândul său, că țara sa va susține în continuare, cu fermitate, cauza europeană a Republicii Moldova și va furniza asistență și experiență țării noastre pentru ca Republica Moldova să-și atingă obiectivele de dezvoltare și modernizare. Președintele Komorowski s-a referit în context la experiența Poloniei de descentralizare, care ar fi de folos și Republicii Moldova în vederea dezvoltării principiului de autoguvernare în diferite regiuni ale țării. Totodată, președintele polonez și-a exprimat speranța că succesele pe plan extern și intern repurtate de Republica Moldova vor consolida încrederea cetățenilor în justețea cursului european al țării.

Nicolae Timofti și Bronislaw Komorowski au discutat și despre situația politică din regiune, exprimându-și îngrijorarea în legătură cu ultimele evenimente din Ucraina. Bronislaw Komorowski a declarat pe această temă că evenimentele din estul Ucrainei reprezintă o amenințare pentru securitatea și economia Europei.

CITIȚI ȘI...