Timofti: În pofida presiunilor din exterior, vom semna Acordul de Asociere cu UE

by Genko Genko

În pofida presiunilor politice și economice externe, autoritățile de la Chișinău își vor exercita dreptul suveran de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută de către președintele Nicolae Timofti, în cadrul întrevederii pe care a avut-o cu Secretarul General adjunct al NATO, Alexander Vershbow, aflat într-o vizită de 3 zile în țara noastră.

Cei doi oficiali au făcut un schimb de opinii despre situația din regiune și modalitățile de consolidare a relațiilor de cooperare dintre Republica Moldova și Alianța Nord-Atlantică.

Citește și: Medvedev amenință: Acțiunile Moldovei față de delegația rusă vor afecta relațiile bilaterale

În cadrul întrevederii, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat profunda îngrijorare față de climatul de insecuritate instalat în regiune ca urmare a evoluțiilor din Ucraina. Șeful statului a reiterat poziția Republicii Moldova față de situația din țara vecină, subliniind importanța respectării suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, neadmiterii violării principiilor dreptului internațional și soluţionarea crizei exclusiv pe căi diplomatice.

Alexander Vershbow a subliniat importanța asigurării unui climat de pace și stabilitate în această regiune a Europei. ”NATO respectă statutul de neutralitate al Republicii Moldova. Autoritățile de la Chișinău urmează să decidă asupra gradului de aprofundare a relațiilor cu Alianța. Dorim să construim o relație de durată și suntem dispuși să acordăm asistența necesară în vederea consolidării securității naționale a Republicii Moldova”, a spus Alexander Vershbow.

CITIȚI ȘI...